Hout of the box is ook voor iedereen die zelf een duurzaam huis wil bouwen, of voor wie zelf wil bouwen met hout en de vaardigheden mist.

Wat betekent ‘hout of the box’ voor de ZELFBOUWER ?

‘Hout of the box’ is een vorm van hybride-architectuur gebaseerd op een combinatie van fabrieksmatige prefabricage en ambachtelijk handwerk. Het is vernieuwend en wijkt af van het standaard ontwerpen, bouwen en wonen. Hout en houtachtige materialen spelen de hoofdrol in de ‘hout of the box’-nieuwbouw en -renovatieprojecten. Zo creëer je overal perfecte en duurzame maatwerkhuizen, en het opent deuren naar innovatieve woonvormen en alles wat daarmee samenhangt.

Als je van alles wilt weten over goed ontwerpen en bouwen met hout, en bovendien wilt leren hoe je daar zelf mee aan de slag kunt gaan, dan is samenwerking met Hout of the box het begin van een leerzaam proces of zelfs een carrière waar je heel veel plezier aan zult beleven. De naam ‘hout of the box’ zegt het al: de bouwonderdelen die wij maken van hout passen precies out-of-the-box in elkaar en wij bieden een persoonlijke handleiding, support en advies om de klus probleemloos te klaren.

Te uitvoerige en diverse vakliteratuur

Het is waar: er is een enorme hoeveelheid informatie op het web over het materiaal hout, de architectuur met hout, en alles wat je ermee kunt doen en maken. Er zijn teksten van houtbouwgoeroes, professionals met ontwerpervaring in hout, vakmensen, en een nieuwe stroming van excellente architecten en vormgevers waar ik bewondering voor heb. Je kunt eindeloos lezen over ontwerpen en bouwen met hout, en telkens ontdek je weer nieuwe vakliteratuur over houtarchitectuur en houtbouw om je in te verdiepen.

Echter, het is allemaal te veel en te divers, waardoor je het overzicht kwijtraakt en niet goed weet hoe je echt aan de slag moet gaan. Je bijt je vast in de theorieën, terwijl je eropuit zou kunnen gaan om de kneepjes van het vak te leren. Dat is het probleem met het leren vanuit webbronnen. Ja, je kunt dat doen maar wie heeft de tijd om dit alles uit te pluizen? Hoe bepaal je wat relevant of maatgevend is, en hoe zet je al die vergaarde informatie om in de praktijk: ‘met de handen uit de mouwen’ echt je eigen ontwerp maken, een project opstarten, of eigenhandig een huis bouwen voor jezelf of voor iemand anders.

Alle op maat gemaakte bouwdelen passen precies hout-of-the-box in elkaar. Zodoende kunt u zelf efficiënt een huis bouwen of het huis snel door ons laten opbouwen.

Concrete hulp en aan de slag met ‘hout of the box’.

Door het volgen van de ‘hout of the box’ workshops, en de trainingen op jouw eigen locatie, leer je te creëren met hout, komt jouw eigen project tot leven en vallen de juiste vormen op hun plek. Dat is vakmanschap en bouwkunst zoals het bedoeld is.

Dat geldt voor aspirant-ontwerpers en -bouwers, en ook voor de professionals die hun vakkennis willen uitbreiden met het kunnen toepassen van het duurzaamste bouwmateriaal: hout. Tijdens het proces van ontwerpen en bouwen met hout geef ik je inzichten in hoe je efficiënt, constructief en creatief kunt denken.

Op welk punt kun je dan zeggen :  ‘Nu weet ik hoe het werkt’ en ‘Nu kan ik echt zelf aan de slag gaan’?

Je zult waarschijnlijk nooit het gevoel hebben dat je alles weet over houtbouw, maar met mijn out-of-the-box-aanpak geef ik je voldoende inspiratie en kennis mee om toch zelf aan de slag te gaan, snel te leren, en bezig te blijven totdat jouw project af is. Voor sommigen is dat project louter het ontwerp, voor anderen is het het (laten) bouwen van een volledig houten huis. Ook dan neemt Hout of the box gereedschap mee om de klus te klaren.

Maak gelijk een afspraak voor een GRATIS gesprek en ontdek het ‘hout of the box ontwerpen en bouwen’.

Hout of the box komt naar je toe en laat je de kneepjes van houtarchitectuur en het houtbouw vak zien!